Voit katsella uutiskirjeemme myös selaimessasi

Painin maailman ranking julkaistu - U-23 EM-ykkönen Petra Olli nyt myös maailman rankingin ykkönen

 

  

Lehdistötiedote 3.4.2015                                                                JULKAISUVAPAA HETI

 

 

Petra Olli sarjansa maailman painirankingin kärkipaikalle

 

 

 

 Painija Petra Olli on paininut alkuvuoden tappioitta sarjassaan 60 kg ja se on vienyt hänet ensimmäisenä suomalaisena maailman ranking-ykköseksi. Olli voitti viime viikolla 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja lisäksi alkuvuodesta saavutti ykkössijat kovatasoisissa turnauksissa sekä Ruotsissa että Ranskassa. Suomalaisittain saavutus on ensimmäinen laatuaan kv. Painiliitto UWW:n muutaman vuoden ajan julkaisemilla ranking-listoilla.

 

 

 Lappajärven Veikkojen väreissä painivan Ollin jälkeen toisena sarjan 60 kg maailman rankinglistalla on Venäjän Natalia Golts ja kolmantena viime vuoden maailmanmestari Mongolian Tserenchimed Sukhee.

 

 

 Puolassa EM-kultaan päättyneet 23-vuotiaiden EM-kisat olivat Ollille vasta vuoden kolmanneksi tärkeimmät arvokisat, sillä kesäkuussa ovat edessä aikuisten EM-kilpailut Azerbaidzanin Bakussa ja syyskuussa MM-kilpailut Las Vegasissa, Yhdysvalloissa. Las Vegasissa panoksena ovat myös matkaliput Rioon, sillä sarjojensa kuusi parasta lunastaa maalleen paikan ensi vuoden Olympiamittelöihin. Viimeistään MM-kilpailuissa Olli painii jälleen omassa 58 kg sarjassa.

 

 

 

kuva: Martin Gabor, UWW

 

Kreikkalais-roomalaisen painin huhtikuun ranking-listat julkaistaan lähipäivinä ja ovat luettavissa UWW:n sivuilta.

 

 

UWW naispainin maailman ranking

 

60 kg: 1) Petra Olli FIN, 2) Natalia Golts RUS, 3) Tserenchimed Sukhee MGL, 4) Oksana Herhel UKR, 5) Yulia Ratkevich AZE

 

Täydelliset ranking-listat