Voit katsella uutiskirjeemme myös selaimessasi

Petra Ollille jälleen juniorien MM-pronssia - uran kymmenes juniorien arvokisamitali

Lappajärven Veikkojen 20-vuotias Petra Olli kilpaili uransa viimeisissä juniorien arvokisoissaan Kroatian Zagrebissa käydyissä juniorien MM-kisoissa. Tuloksena oli toinen perättäinen MM-pronssi sarjassa 59 kg, joka tuli pronssiottelun 8-6 -voitolla Kanadan Braxton Stonesta. Päivä oli kova, sillä alkukierroksilla Petra voitti selvin luvuin 8-2 sekä aikuisten EM-pronssia Vantaalla ottaneen Bulgarian Viktoria Bobevan että kovan venäläisen Ekaterina Baldanovan. Semifinaalissa Petra koki selvän tappion japanilaiselle aikuisten tämän vuoden Aasian mestari Risako Kawaille, mutta keräsi hienosti itsensä pronssiotteluun.

 - Kaavio oli kieltämättä pahin mahdollinen, mutta Petra voitti ne, jotka olivat tänään voitettavissa ja otti omansa. Japanilainen oli tänään aivan ylivoimainen ja väärissä kisoissa, kommentoi valmentaja Ahto Raska paikan päältä.

 - Kultaa Petra lähti hakemaaan, joten pieni pettymys tämä MM-pronssi hänelle oli. Nyt kerätään hetki voimia ja valmistaudutaan kunnolla vielä yhteen kisaan, Raska jatkoi ja viittasi syyskuussa Uzbekistanissa käytäviin aikuisten MM-kisoihin, joihin Petra lähtee haastajana.

Mitali oli Ollin junioriuran peräti 10:s ja viimeinen. Junioriuralle mahtui mm. neljä juniorien EM-kultaa, kaksi juniorien MM-pronssia sekä nuorten Olympiapronssi. Juniori-ikäisenä Petra ehti myös jo avata aikuisten mitalisaldonsa, kun hän otti pronssia Vantaalla huhtikuussa käydyissä EM-kisoissa.

Lisätietoja: valmentaja Ahto Raska 045-2303797