Voit katsella uutiskirjeemme myös selaimessasi

Painin maailman ranking julkaistu - Rami Hietaniemi kolmas

  

Lehdistötiedote 16.5.2014                                                                JULKAISUVAPAA HETI

 

 

Rami Hietaniemi harppasi maailman painirankingissa

 

 

 Vantaan EM-paineissa hopealle taistellut Rami Hietaniemi paranteli sijoitustaan rajusti Kansainvälisen painiliiton (FILA) tuoreella maailman ranking-listalla. Hietaniemi nousi kertaheitolla kolmannelle sijalle, kun edellisessä rankingissa hänet oli noteerattu 85 kilon sarjassa sijalle 12. Sijoitus on paras, mitä suomalainen painija on nykymuotoisessa rankingissa koskaan saavuttanut.

 

  

 85 kilon sarjan maailman ykkönen on tällä hetkellä Iranin Taleb Nariman Nematpour. Hietaniemen EM-kisojen finaalivastustaja Ukrainan Zhan Belenjuk on listan kakkonen.

 Ensi viikolla Rami Hietaniemellä on mahdollisuus mitata maailman kärjen kovuus Teheranissa painittavissa kreikkalais-painin joukkue-MM-kisassa. Suomi on kivikovassa lohkossa, jossa mukana ovat myös isäntämaa Iran, Korea, Azerbaidzan ja Armenia.

 Petra Olli vakiinnutti EM-pronssilla asemiaan naisten vapaapainin 58 kilon sarjan kärkipäässä. Tuoreella maailmanlistalla hän on viides, kun edellisellä kerralla listasijoitus oli neljäs.

 Kolmas rankattu suomalaispainija on kreikkalais-roomalaisen painin 59 kilon sarjan 16. oleva Jani Haapamäki. FILA:n julkaisema maailman painiranking päivitetään noin kerran kuukaudessa.

 Suomalaisten sarjat ja sijoitukset FILA-rankingissa:

Miehet kreikkalais-roomalainen paini

59 kg: 1) Aleksandar Kostadinov BUL, 2) Ivan Kuylakov RUS, 3) Hamid Soryan IRI, …16) Jani Haapamäki FIN

 85 kg: 1) Taleb Nariman Nematpour IRI, 2) Zhan Belenjuk UKR, 3) Rami Hietaniemi FIN

 Naiset vapaapaini

58 kg: 1) Kaori Icho JPN) – Yarygin, 2) Risako Kawai JPN, 3) Valeria Koblova-Zholobova RUS,… 5) Petra Olli FIN