Voit katsella uutiskirjeemme myös selaimessasi

Petteri Martikaisen EM-kisat jäävät väliin

Lehdistötiedote 31.3.2013

Petteri Martikainen jää pois EM-molskilta

 

Suomen edustajaksi tiistaina käynnistyviin Vantaan EM-paineihin valittu Petteri Martikainen joutuu jättämään kisat väliin loukkaantumisen takia. Martikaisen piti edustaa Suomea tiistaina painittavassa vapaapainin 65 kilon sarjassa.

Martikainen loukkasi niskaansa helmikuun alussa ja kärsii kahdesta välilevyn pullistumasta nikamien 4-6 välissä. Päätös kisojen väliin jättämisestä syntyi painijoiden henkilääkäri Tuomo Karilan ohjeistuksen jälkeen.

- Olen pystynyt treenaamaan koko ajan, mutta painitaukoa oli viisi viikkoa. Nyt viimeiset kaksi viikkoa olen pystynyt painimaan ihan ok. Tuomo Karila kuitenkin sanoi, että on liian suuret riskit lähteä kisaamaan, kun kaikki ei ole kunnossa.

- Nyt on tärkeintä saada paikat kuntoon. Aikaa siihen menee asiantuntijoiden mukaan kuukausi tai kuukausia. Leikkaukseen en kuitenkaan halua tässä vaiheessa mennä, sillä se tietäisi puolen vuoden taukoa, Petteri Martikainen kertoo.

Suomella ei ole nimetty varamiestä 65 kiloisiin. Tiistaina matolla nähdään miesten vapaapainissa Jere Heino (97 kg) ja naisissa Sarianne Savola (48 kg) ja Petra Olli (58 kg). Suomalaisten vastustajat selviävät illalla käytävän punnituksen jälkeen.


´

 

Painin EM-kilpailut käydään Vantaalla 1.-6.4.2014. Tapahtuma on vuoden suurin ja merkittävin urheilutapahtuma Suomessa. Mukana on noin 500 painijaa ja yhteensä 900 joukkueiden jäsentä yli 40 Euroopan maasta.

Lisätietoja:

EM-kisajoukkue:  
Juha Lappalainen, GSM 044-3030273, juha.lappalainen@painiliitto.net

Kisajärjestelyt:
pääsihteeri Antti Pekkala, GSM  050-345 0446, antti.pekkala@painiliitto.net
kilpailun johtaja Tuija Lintunen,  GSM  050-5322 788, tuija.lintunen08@luukku.com

www.empainit2014.fi
www.painiliitto.net